Kurs na poziomie B1-B2 jest dla młodzieży, która nabyła umiejętności językowe na poziomie A2 Europejskiego Systemu Opisu języków, zwłaszcza związane z pracą w kuchni.
Metoda ta spełnia potrzeby konkretnych celów kursu języka francuskiego (FOS) i oczekiwań tych, którzy chcą poprawić swoją znajomość francuskiego w kontekście zawodowym lub poszukiwania pracy w restauracji we Francji.
Podręcznik ukazuje stały związek między praktykami językowymi zawodowymi w dziedzinie kuchni i jadalni. Kompletne studio video uwidacznia strony kultury i cywilizacji francuskiej. Ilustrowany słowniczek ułatwia nabycie wysoce wyspecjalizowanego słownictwa. Również instrukcję obejmującą szkolenia do egzaminów zawodowych.
Polecany dla uczących się języka, którzy chcą osiągnąć poziom B1-B2 CEFR i opanować wiele umiejętności językowych ściśle związanych z ich branżą gastronomiczną.